Инверторен климатик Daikin FTXP25M/RXP25M Comfora с R-32

Daikin FTXS25K вътрешно тяло
Daikin FTXS25K вътрешно тяло
Daikin FTXS25K вътрешно тяло
Daikin FTXS25K вътрешно тяло

9 000 BTU
инверторен климатик
енергиен клас A++/А++
SEER 6.92
SCOP 4.61
за помещение до 20m2/52m3
36 месеца гаранцияЦена: 1 780 лв. 1 650 лв.
Монтаж: 250 лв.
Общо: 1 900 лв.Защо ние:
СОБСТВЕН МАГАЗИН:
При нас може да видите изложени всички продавани модели климатици.

СОБСТВЕНА СЕРВИЗНА БАЗА:
Разполагаме с всички материали, инструменти и части необходими за доставката, монтажа и сервиза на климатична техника.
НАД 15 ГОДИНИ ОПИТ:
В областта на продажбата, климатизацията и сервизирането.

СТАБИЛНОСТ:
Оторизиран дилър на всички предлагани марки.


ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ:
Нашият екип се състои от висококвалифицирани специалисти преминали всички необходими обучения и сертификации.
ПРИЗНАНИЕ
Спечелихме доверие на хиляди клиенти и признание от стотици фирми.

Технически спецификации
Производител:
Произход:
За помещения:
Отдавана мощност (охлаждане):
Отдавана мощност (отопление):
Годишен разход на електроенергия (охлаждане):
Годишен разход на електроенергия (отопление):
SEER (сезонна ефективност в режим на охлаждане):
SCOP (сезонна ефективност в режим на отопление):
Шумово ниво:
Размери В х Ш х Д (вътрешно тяло):
Размери В х Ш х Д (външно тяло):
Работен диапазон при охлаждане:
Работен диапазон при отопление:
 Ръководство за употреба BG:
Daikin
Чехия
до 20 кв. м./ 52 куб. м.
1.3-2.5-3.0 kW
1.3-3.0-4.0 kW
126 kWh
729 kWh
6.92/ клас А++
4.61/ клас А++
20 dB
286 x 770 x 225 мм
550 x 765 x 285 мм
-10 до +46 °С
-15 до +18 °С
 

Информация за климатик Дайкин FTXS25K/RXS25L3 (Daikin FTXS25K/RXS25L3)

 

  Появата на интелигентния климатик на Дайкин - FTXS25K/RXS25L3 може да се разглежда като истинска революция в тази област. Снабден с голям набор от специални по вид функции и висока мощност на отопление и охлаждане, климатикът започва да се разглежда, като нещо което вече е преминало от лукс в необходимост.
С навлизането в студените зимни месеци, наличието на силен източник на топлина е от първостепенно значение за всеки един от нас. Затова новият климатикът на Дайкин-  FTXS25K/RXS25L3 предлага на своите притежатели мощност на затопляне 4,7 kw. Ако сте решили да използвате уреда през лятото, не се притеснявайте- за любители на хладен вятър в собствения им дом климатикът е с 3,20 kw на охлаждане.
Уникалното при този модел на Дайкин е, че разполага със специално око - сензор за движение, с който засича присъствие, съответно отсъствия на човек от помещението, при което климатикът преминава към икономичен режим на работа. Чрез специалния режим на изчакване спестяване пари от нивото на изразходвана електроенергия.
Климатикът FTXS25K/RXS25L3 разполага и със специално безшумно действие на външното и вътрешното устройство за работа при нощно време.
Благодарение на специалния филтър от титанов апатит вече можете да забравите за вредните миризми, бактерии и микроорганизми. Специалният слой по филтъра има свойството на унищожава всички отрицателни за Вашето здраве примеси от въздуха.
 
Изгодно ли е да са отопляваме с климатик?
  Зимния сезон идва и респективно се замисляме за отоплението на дома си. Най-често задаваният въпрос е „изгодно ли е отоплението с климатик?”. Отговорът е да.
Но за да сведем до минимум сметките за електроенергия, има няколко условия, при които климатикът да бъде максимално икономичен.
Първото и основно правило, за да бъде ефективна климатичната система, е да бъде съобразена с квадратурата, която ще отоплява. Като споменахме „квадратура”, направено е изчисление, че климатик с мощност 9 000 BTU (инверторен, подходящ за помещение до 20 кв.м) при правилна експлоатация би трябвало да консумира енергия на стойност 25-30 лв. на месец. А следващият по мощност климатик, 12 000 BTU (инверторен, подходящ за помещение до 30 кв.м)  е с приблизителен разход за месец от порядъка на 30-40 лв.
Важно е да отбележим как зададената от нас температура се отразява да работата на системата? За да се постигне уютна температура в помещението и нисък разход на енергия е необходимо правилно да управлявате климатика. С помощта на дистанционното задавате желаната температура, която трябва да достигне климатизатора. В режим на отопление тя е около 210C ~ 240C. Но изходящата от климатика температура не се определя от зададената. Объркахте ли се?
Дали ще зададем температура 300C или 210C, изходящата температура не се променя. При температура от 150C в помещението, климатичната система работи до достигане на желаната температура, като изходящата температура е в порядъка между 410C и 500C (в зависимост от вида хладилен агент).
За да намалим разхода на ток е препоръчително климатика да работи денонощно, поради факта, че когато стаята изстине, ще му се наложи да работи на по-бързи обороти и ще му отнеме повече време, за да достигне зададената температура. По-интензивната работа е свързана и с по-голяма консумация на енергия.
Не забравяйте, че климатикът е проектиран да работи с определен обем въздух, от което следва че мощността му се определя за всяко помещение строго индивидуално спрямо квадратурата му, дали има или няма изолация, вида дограма и изложението. При отваряне на вратата на помещението, в което е климатика, към друга част от жилището, която е неотопляема, системата трудно достига зададената и температура. Опитва се да покрие тази температурна разлика, която се получава (най-вече в другото помещение). Отварянето на вратите, липсата на изолация, лошото качество на дограмата и други фактори са решаващи за по-големия разход на електроенергия и съответно неикономичността на климатика.
Почиствайте редовно (поне веднъж в месеца) филтрите на вътрешното тяло. При запрашени филтри намалява въздушния дебита през тялото, в резултат се натоварва компресора, затруднява се отоплението на стаята и се увеличава разхода на ток.
За да си гарантирате безпроблемно и сигурно отопление през зимните месеци, климатикът задължително трябва да бъде инверторен, високо ефективен и икономичен като моделът на Daikin FTXS25K/RXS25L3. Със сезонен коефициент на преобразуване в режим на отопление SCOP: 4.78, клас А++.
Отоплението с климатици е:
- икономично;
- удобно, с едно натискане на дистанционното и постигате желаната температура в дома си за отрицателно време;
- носи комфорт и усещане за уют през студените месеци от годината.