Инверторен климатик Daikin FTXZ25N/RXZ25N Ururu Sarara

Daikin FTXZ25N вътрешно тяло
Daikin RXZ25N външно тяло
Daikin FTXZ25N вътрешно тяло
Daikin FTXZ25N вътрешно тяло
Daikin FTXZ25N вътрешно тяло
Daikin FTXZ25N вътрешно тяло
Daikin FTXZ25N вътрешно тяло

9 000 BTU
инверторен климатик
енергиен клас А+++/А+++
SEER 9.54
SCOP 5.90
за помещение до 20m2/52m3
36 месеца гаранцияЦена: 5 275 лв. 4 750 лв.
Монтаж: 340 лв.
Общо: 5 090 лв.

Защо ние:
СОБСТВЕН МАГАЗИН:
При нас може да видите изложени всички продавани модели климатици.

СОБСТВЕНА СЕРВИЗНА БАЗА:
Разполагаме с всички материали, инструменти и части необходими за доставката, монтажа и сервиза на климатична техника.
НАД 15 ГОДИНИ ОПИТ:
В областта на продажбата, климатизацията и сервизирането.

СТАБИЛНОСТ:
Оторизиран дилър на всички предлагани марки.


ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ:
Нашият екип се състои от висококвалифицирани специалисти преминали всички необходими обучения и сертификации.
ПРИЗНАНИЕ
Спечелихме доверие на хиляди клиенти и признание от стотици фирми.

Технически спецификации
Производител:
Произход:
За помещения:
Отдавана мощност (охлаждане):
Отдавана мощност (отопление):
Годишен разход на електроенергия (охлаждане):
Годишен разход на електроенергия (отопление):
SEER (сезонна ефективност в режим на охлаждане):
SCOP (сезонна ефективност в режим на отопление):
Шумово ниво:
Размери В х Ш х Д (вътрешно тяло):
Размери В х Ш х Д (външно тяло):
Работен диапазон при охлаждане:
Работен диапазон при отопление:
 Ръководство за употреба BG:
Daikin
Япония
до 20 кв. м./ 52 куб. м.
0.6-2.5-3.9 kW
0.6-3.6-7.5 kW
92 kWh
831 kWh
9.54/ клас А+++
5.90/ клас А+++
19 dB
295 x 798 x 372 мм
693 x 795 x 300 мм
-10 до +43 °С
-20 до +18 °С
 

Информация за климатик Дайкин FTXZ25N/RXZ25N (Daikin FTXZ25N/RXZ25N)

 

  Моделите на Daikin Ururu Sarara са комбинация от най-висок клас ефективност и комфорт с термопомпена система, която предоставя в едно отопление и охлаждане, което гарантира топлина през зимата и прохлада през лятото. Това е идеалният избор за Вашия уют през всички сезони. Моделите FTXZ25N/RXZ25N се грижат за Вашия комфорт чрез вградените в тях функции: „нощен режим”, чрез който спестявате енергия, не позволявайки преохлаждане или презатопляне през нощта. Докато „комфортният режим” не позволява директно да духа към Вас студен или топъл въздух. А „триизмерното разпределение"  на въздуха  е комбинация от вертикални и хоризонтални ламели, чрез които се осъществява равномерна циркулация на въздуха дори в големи помещения и по ъглите. За оптимална среда допринася съвсем тихата работа. Шумът от вътрешните тела може да се сравни с шепот (23db). Климатизаторите FTXZ25N съчетават в себе си функциите овлажняване (URURU) и изсушаване (SARARA). При овлажняването влагата се всмуква от външното тяло и се препраща към вътрешното тяло, където се разстила равномерно из помещението. Докато изсушаването намалява вътрешната влажност, без да оказва влияние върху стайната температура като смесва студен с топъл въздух. В резултат на тази функция няма спомен за горещи и задушни стаи. Вследствие на функцията „Ururu”  Вие забравяте за сухата кашлица, сухата кожа, а тялото Ви се чувства топло дори и при ниски температури. Като така се свежда до минимум необходимостта от отопление и разхода на електроенергия намалява. Серията на Дайкин FTXZ25N/RXZ25N осигурява в дома Ви перфектната среда за живот чрез „flash streamer” технологията. Благодарение на нея отработените газове и неприятните миризми се премахват от външното тяло. След това вътрешното тяло съумява да пречисти въздуха от прах, полени, неприятни миризми, цигарен дим, разгражда дори вирусите и плесените. С помощта на моделите FTXZ N/RXZ N във Вашето жилище се осигурява вентилация на чист въздух и при затворени прозорци. В помещението се поддържа свеж въздух, а температурата на входящия поток от въздух е на оптималното ниво. Марката Daikin залагат на изискан дизайн и технологично качество като енергоспестяването е една от най-важните характеристики за климатичните системи от серията Уруру Сарара.

  Отопление:
През годините технологиите при климатичната техника се развиха с голям размах, претърпяха значителни подобрения, с което климатиците за битова употреба увеличиха в пъти досегашната си ефективност и на този етап се явяват най-икономичното средство за отопление. Доказателство за това е моделът FTXZ25N/RXZ25N от серията Ururu Sarara на Daikin.
Daikin на всеки три години прави нововъведения в тази серия, с което климатиците стават все по-ефективни и тихи и с допълнителни „екстри”.
Напоследък все по-често се употребява определението при инверторните климатици-  хиперинверторен климатик или климатик със сезонен коефициент на трансформация при отопление SCOP = 5,00 или над 5,00............ Хиперинвертор не е технически термин, а по скоро понятие, с което по-лесно се разграничават най-високият клас климатици, които отговарят на енергиен клас А+++. Или по-конкретно с отлични технически характеристики, високи показатели при отдаваната мощност и не на последно място качествена изработка.
И тук идва въпросът: струва ли си покупката на хиперинверторен климатик и ще гарантира ли отопление на дома?
Инвестицията в климатик Ururu Sarara FTXZ25N Ви осигурява ниски сметки за електроенергия. Изчислено е, че за един отоплителен сезон консумацията на енергия ще е 831 kWh. Също така от значение е и до каква външна температура може да работи системата (до -200C) и до колко ще бъде ефективна при толкова ниска температура. Ето защо при избора на климатик е важно какви са стойностите на отдаваната мощност при отопление, тъй като мощността е пряко зависима от външната температура. Колкото е по-студено навън, толкова по-голяма е нуждата от топлина, тъй като топлинните загуби са по-големи. От тук следва, че колкото е по-студено времето, толкова отдаваната мощност на климатичната система е по-малка. Следователно, за да нямате проблеми при едни температури от рода на -100C до -150C ~ -200C навън, е добре да изберете климатик с добри показатели на отдаваната мощност като цяло и съответно на висок сезонен коефициент на преобразуване SCOP. Моделът на Daikin FTXZ25N/RXZ25N е с отдавана мощност 0,6-3,6-7,5 kW и SCOP 5,90/A+++. Тези стойности сами по себе си говорят за ефективността и икономичността на климатика.
Тъй като говорим за мощност на климатика, за да направите най-подходящ избор за дома си, освен квадратурата на помещението, което ще се отоплява, от значение са и други фактори като нивото на топлоизолация, каква е дограмата, размерът на остъклената част спрямо площта на помещението, тип строителство, дали е тухла, панел, бетон и т.н. Съществува формула, с която можете да изчислите мощността на климатика, която Ви е нужна при покупка. Тя взима в предвид всички изброени фактори, но е реална само когато строителството отговаря на приетите стандарти. За съжаление понякога строителните фирми пренебрегват изискванията .....
При отопление:
необходима отдавана мощност KW = (обем на помещението x 70)/ 1000
Т.е. за помещение от 30 кв. м със стандартна височина от 2,6 м и обем на помещението 78 куб.м, следва че Ви е необходима 5,46 kW отдавана мощност за ефективно отопление:
(78 x 70)/1000= 5,46 kW,
като 70- е 70 W мощност за отопление на 1 куб.м
Освен многобройните възможности, които предлага климатикът Ururu Sarara, като овлажняване, изсушаване, вентилация, равномерна циркулация на въздуха, самопочистващи се филтри, изключително тиха работа, flash streamer технология за пречистване на въздуха и т.н., уредът е с изключително добри технически показатели, което е гаранция за качество и за нисък разход на енергия.