Термопомпи /въздух-вода/   0887 245679; 0897245678; 02 4830464 

Защо термопомпа?
Защото настоящем термопомпата е най-щадящата околната среда отоплителна система като в същото време се грижи и за вашия портфейл. Благодарение на способността си да черпи топлинна енергия от въздуха и да я предава в жилището, тя се явява икономично, ефикасно и надежно средство за подово отопление, може да се свързва към радиатори и вентилаторни конвектори, а също така улеснява домакинството като загрява топла вода. Термопомпа въздух-вода, в сравнение с традиционните електрически отоплителни системи, изразходва изключително малко енергия за сметка на висока продуктивност. Ако я сравним с отоплението на газ или нафта, то тя изразходва значително по-малко електроенергия. Термопомпите са подходящи както за дома, така и за офиса, което ги прави добра дълготрайна инвестиция, която се отплаща в много кратки срокове. Те се характеризират с лесна употреба, благодарение на опростения си монтаж и ниските експлоатационни разходи, явяват се ефективен заместител на всички досега познати системи. Термопомпите въздух-вода са многофункционални и високо ефективни в съчетание с изискан дизайн. Инверторните термопомпи предоставят възможност за независимо отопление от традиционни източници и лесно се интегрират към вече съществуваща инсталация. Работят ефикасно дори при -200C външна температура и са в състояние да охлаждат през лятото. Изключително практично приложение на тези уреди в комбинация с подово отопление. Нека да обърнем внимание на съставните части на системата, която се състои от външно и вътрешно тяло. Вътрешното тяло е в състояние да загрява водата до 80 градуса с помощта на двустъпална хладилна машина като инверторната система работи с два фреона (R410 и R134). Това е високо температурна система:
Външно тяло, което извлича топлина от атмосферния въздух и покачва температурата на хладилния агент до ниво, което генерира топлина.
Вътрешното тяло: функцията му е да нагрява водата, която се движи през нискотемпературни радиатори, подово отопление, конвектори като предоставя и топла вода за ежедневни нужди. Това е ниско температурана система. Ако използвате системата за охлаждане, в такъв случай вътрешното тяло понижава температурата на водата като едновременно затопля вадата за битови нужди.
Битов бойлер: термопомпата контролира успешно работата на битовия бойлер. Топлообменикът, който е свързан с помпата, затопля с топлинна енергия от околния въздух водата в бойлера.  За дозагряване на водата (БГВ) за душа, ваната, мивката е предвиден електрически нагревател, при което водата се нагрява до 70 градуса през определен интервал от време като така се предотвратява разпространението на бактерии. Следователно Вие се наслаждавате на топла и здравословна вода. В зависимост от потреблението на гореща вода, то помпената система се снабдява с нагревател за различен обем. В допълнение е предвидена  защита за външното тяло от заскрежаване, за да предотврати заледяването и замръзването при тежка зима. Друго предимство на термопомпите е лесният им за ползване контролен интерфейс, той е с графична визуализация, което доста опростява монтажа и въвеждането в работен режим, с което се оптимизира работата на системата за достигане на висока ефективност. При което е на лице ясен контрол за потребителя като му се предоставя обратна връзка относно информация за оперативните условия и потреблението на енергия. Термопомпите въздух-вода са композиция от високо ефективна инверторна технология и подвижно управление на температурата. Оборотите на компресора, съответно топлопроизводителността на системата се регулират в зависимост от топлопотреблението. Средният COP (коефициент на енергийна ефективност) при оптимално натоварване е около 4.00 като термопомпената система работи в два режима, на отопление и охлаждане, и на отопление. Термопомпата е комплексно решение за потенциална инвестиция в бъдеще.