Климатици Тошиба (Toshiba) – Мечта за технология

Имате ли мечти? Вероятно – всички имаме. Но имате ли наистина голяма мечта? Истински голяма мечта – такава която иска да промени живота на хората по целия свят? Сигурно ще е интересно да видите сбъдната толкова голяма мечта?

Когато през 1875 година Хисашиге Танака основава своята компания, той вече има ясна визия за мечтата си. Като, вече изключително популярен японски изобретател, той наистина знае какво иска и най-вече – знае как да го постигне.  Няколко години по-късно компанията е вече голям производител и оперира под името Shibaura Seisakusho. През 1939 година Shibaura Seisakusho се слива с друг пионер в електрониката - Tokyo Denki и новата корпорация приема общото име Tokyo Shibaura Denki. Скоро клиенти, служители, партньори и дори просто случайни наблюдатели започват сантиментално да наричат популярния производител Toshiba използвайки част от първите две думи в официалното наименование.

Сигурно се питате какво би накарало стотици хиляди хора да обичат една компания дотолкова, че да и измислят галено име? Историята на Toshiba дава много основания за истинска благодарност от страна на потребителите.

  • Toshiba дава на света първия домашен климатик – сплит система
  • Компанията разработва първия японски роторен компресор
  • Първият инверторен климатик (да, тази революционна технология, която използват всички модерни климатици днес е именно творение на Toshiba)
  • Първият инверторен климатик за дома
  • Първият двойнороторен компресор

Вероятно ви направи впечатление, че говоря само за откритията свързани с климатици? Действително би отнело твърде дълго време да изброим целия принос на Toshiba за развитието на електрониката, но ще бъде истинско удоволствие да се запознаем с уникалната технология вложена с любов и внимание във всеки модел климатици Toshiba.

Обикновено говорейки за избор на климатици се спираме на три основни момента – авторитета на производителя, цената и нивата на шум. Toshiba винаги успява да предугади нуждите на потребителите. Компанията винаги е започвала разработка на нови технологии далеч преди въпросът да започне да се обсъжда от широката общественост. Спомнете си инверторната технология: Toshiba създава първия инверторен климатик през 1980 година – дълго преди да се заговори за спестяване на енергия и глобалното затопляне.

Днес климатиците Toshiba отново изпреварват времето си – доскоро никой не очакваше от един климатик да пречиства въздуха. Да, остатъчната миризма е неприятна за всеки, но тя се отдаваше по-скоро на качеството на климатика и не се очакваше климатикът наистина да повишава качеството на преработения въздух. През 2006 година Toshiba надмина себе си със създаването на технологичното чудо – серията климатици Daiseikai. Тези климатици Toshiba съвместяват в себе си освен изключителната надеждност и високи стандарти за качество и две съвсем нови функционалности.
Daiseikai използват многостепенна система за пречистване на въздуха. Въздухът се филтрира едновременно от двустепенен плазмен филтър и цеолитен филтър. Отделно от това в серията е внедрен и йонизатор, който създава свежото усещане на горски водопад.

Серията Daiseikai е истински шедьовър в климатизацията. Това е една от малкото серии в света, които
се произвежда само в Япония – още една гаранция за абсолютна прецизност при изпълнението и за върхово качество.

Климатиците Toshiba с основание са предпочитани от милиони потребители в над 120 страни. Огромните инвестиции, които прави компанията в разработка на нови технологии и иновации могат да се илюстрират само с факта, че климатици Тошиба имат повече от 1200 патента. Нещо непостижимо дори в най-смелите мечти на хиляди други компании.

Но нали именно това отличава лидерите – способността да мечтаят.

Способността да реализират мечтите ни.