Профилактика на климатици. Климатик профилактика.

Цени за профилактика на климатици. Условия и информация за профилактика на климатик.

За профилактика на климатици звъннете на:

Профилактика на климатици София. Климатик профилактика.

Цени за профилактика на климатик

  • Профилактика на климатик тип „Високостенен“ и тип „Подов“- 120лв.
  • Профилактика на климатик тип „Колона“- 150лв.
  • *Посочените цени са без вкл. ДДС

Профилактиката на климатик включва посещение, детайлно разглобяване и почистване на вътрешното тяло, почистване на външното тяло с обезмаслител и замерване на количеството фреон /без зареждане/!!!

Фирмата предлага гаранционно и извънгаранционно обслужване на климатични и вентилационни съоръжения.

Възможност за абонаментно обслужване.

Профилактика на климатици – защо е необходима?

Всички знаем, че е по-добре е да плащаме малки суми за редовната профилактика на климатици, отколкото накрая да дадем купища пари за извършване на основен ремонт. Много хора прибягват до услугите на специализирани фирми едва когато уредите им са в толкова окаяно състояние, че по-нататъшната им употреба е направо невъзможна. В действителност климатикът представлява едно само по себе си комплексно и сложно оборудване, и е проектиран така, че да издържа на екстремни условия и натоварвания и все така да продължава да изпълнява функцията си. Това му качество е страхотно, но съществува един не малък риск от това потребителите напълно да забравят за нуждата от периодична поддръжка, докато климатикът накрая просто спира да работи. Точно както един автомобил, и вашият климатик се нуждае от регулярна профилактика за да работи правилно.

Доказано е, че без редовната поддръжка един климатик губи средно около 5% от ефективността си по-време на работа. Например, ако сте закупили климатик с мощност от 3.5кВт, само след няколко години той ще функционира като климатик с мощност от 2.5кВт. Добрата новина е, че с една добра профилактика на климатика вие може да съхраните мощността му на ниво до 95% от първоначалната. А добрата енергийна ефективност неизменно ще рефлектира и върху вашите месечни сметки за електричество, и липсата на разходи за основен ремонт. Освен това, ако е правилно обслужван, климатикът е по-ефективен при отнемането на влагата от дома ви.

Профилактика на климатици.
Профилактика на климатици - Климатик профилактика.

Много от фирмите за поддръжка, предлагат специални цени именно преди началото на сезона, докато други предлагат годишни абонаментни услуги. Какво включва една регулярна профилактика? Извършва се почистване на кондензаторите; замерване на тока към компресора; смазване на перките на вентилатора; и проверка на налягането и температурата на компресора, съпоставени с производствената спецификация на модела. Един от най-важните елементи е и нивото на охлаждащата течност (фреон). Имайте в предвид, че климатик с ниво на фреон 10% по-малко от необходимото, е с 20% по-лоша енергийна ефективност. Затова специалистите препоръчват непременно всяка година да се проверява нивото на охлаждащата течност. Ако е нужно се добавя необходимото количество фреон, но задължително трябва да установи дали климатикът няма течове. За да функционира нормално един климатик има нужда и от периодично почистване на въздушния филтър, както и от почистване на външното тяло от всякаква мръсотия, листа и други боклуци.

За да завършим, ще обобщим следното: за нормално функциониране, дори и най-надеждните устройства се нуждаят от периодична поддръжка. Чрез редовната профилактика на климатиците, ще успеете да възстановите тяхната енергийна ефективност, ще спестите от сметките за ток, както и ще запазите техният живот максимално дълго време.

Продажби: 0884 135 144 и 02 48 30 464
Сервиз и монтаж: 0887 245 679

Понеделник-Петък: от 08.30ч. до 18.00ч.
Събота: от 10.00ч. до 14.00ч.