Сервиз на климатици

Сервиз на климатици София:

Сервизно обслужване.

Фирма КЛИМАФРОСТ извършва гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване на всички видове климатици и климатично оборудване.

Гаранционно обслужване

Гаранцията на климатик монтиран от нас важи, само когато при възникнал проблем с климатика се обръщате към нас.

Грижа за клиента

Грижим се за своите клиенти с удоволствие, но в случай повикване на друга фирма при възникнал проблем с уред закупен от нас, гаранцията отпада!

Информация и цени за сервиз на климатици

Цени за ремонт на климатик:

  • Демонтаж на климатик тип „Високостенен“ или тип „Подов“ от 9 000 до 16 000 BTU- 120лв.;
  • Демонтаж на климатик тип „Високостенен“ или тип „Подов“ от 18 000 до 21 000 BTU- 150лв.;
  • Демонтаж на климатик тип „Колона“- 150лв.;
  • Зареждане на климатик с фреон R32 /+ труд/- 190лв.;
  • Зареждане на климатик с фреон R407 /+ труд/190лв.;
  • Зареждане на климатик с фреон R410 /+ труд/190лв.;
  • Всички други ремонти се договарят след преглед на климатика;
  • Повикване само за диагностика (без извършване на ремонт)- 80лв.
  • *Посочените цени са без вкл. ДДС

* Зареждането на климатик с фреон включва , труд и до 1000g фреон /1kg фреон/!!!

** Демонтажът на климатик включва посещение и демонтиране на вътрешното и външното климатично тяло!!!

Сервиз на климатици София - КлимаФрост - ремонт на климатици

Защо да изберете Климафрост, когато ви е необходим сервиз за климатици?

Сервиз на климатици в София.

Ако вашият климатик е твърде стар и се разваля прекалено често, вие сте изправени пред труден избор – дали да замените повредените компоненти в системата и да направите основен ремонт, или да смените климатика с нов. За да вземете най-доброто решение се нуждаете от оценката на специалист, но ние ще ви дадем няколко съвета при спазването на които, вашият избор може да се улесни в доста голяма степен.
Трите най-важни фактора за вземането на едно правилно решение са следните – продължителност на употреба, ефективност и текущото състояние на единицата. Всеки един от тези фактори трябва да бъде разгледан внимателно преди да вземете решение за ремонт или подмяна. Ако в някои от тези три фактора е налице проблем, вие бихте могли да обсъдите купуването на нов климатик, а ако проблемите са повече от един, то замяната е най-добрият възможен изход.

Продължителност на живота на климатика

• Повечето модели издържат от осем до 12 години, като след този срок те стават изключително скъпи за поддръжка и често се повреждат. Допълнително, някои от частите на по-старите климатици са много скъпи и трудни за намиране, което ще ви нанесе сериозен финансов удар. Ако пък се намирате близо до море или океан, солта във въздуха допълнително ще усили корозията и ще намали живота на климатика. Затова, първо помислете за възрастта на уреда си преди да решите какво да предприемете – замяна или ремонт. Ако климатикът ви е на 8 или повече години, той е много близо до предела на възможностите си, а вие може да удължите живота му с максимум 4 години и то при постоянна професионална поддръжка.

Ефективност на климатика

• Имайте в предвид, че дори и след пълното възстановяване на остарелият климатик, то вашата система в най-добрият случай ще си възвърне нивото на енергийна ефективност след неговото производство. Но тъй като постоянното технологично развитие и повишени енергийни стандарти водят до появата на все по-нови и съвършени уреди с повишена ефективност, вашият климатик никога няма да е толкова полезен колкото един нов. В много случай новите уреди ще се изплатят много по-бързо от колкото очаквате.

Текущо състояние на климатика

• Анализирайте моментното състояние на уредът. Факторите, които непременно трябва да вземете под внимание са следните – качество на оборудването (каква е репутацията на марката и цялостната и надеждност) и брой на повредите (колко често се е повреждал досега и какви разходи сте направили за него). Ако вашият климатик е работил безотказно, без сериозни повреди, с необходимата минимална профилактика, то може да забравите за купуването на нов. Ако пък сте вложили маса пари в ремонт на климатици, сериозно помислете да се отървете от старите си уреди. Понякога, независимо от професионализма на фирмата за ремонт на климатици, почти нищо не може да бъде направено – ремонтът ще се окаже неефективен и необоснован от финансово естество.

Заключение

В заключение ще ви напомним винаги да търсите съвет от специализирана фирма за ремонт на климатици с добра репутация. Те ще ви помогнат да вземете най-доброто възможно решение за това от какъв ремонт се нуждае вашият климатик, и дали е икономически обоснован.

Продажби: 0884 135 144 и 02 48 30 464
Сервиз и монтаж: 0887 245 679

Понеделник-Петък: от 08.30ч. до 18.00ч.
Събота: от 10.00ч. до 14.00ч.